Ce îți dorești:
să vă mutați...

…. rapid, eficient și fără întreruperea prelungită a activității.

Companiile sunt mereu în căutarea unui spațiu mai mare sau mai corespunzător pentru nevoile lor. Dar orice pas în direcția asta poate fi privit cu reticență având în vedere faptul că relocarea biroului este asociată cu haos, deranj și poate chiar bunuri deteriorate/pierdute.

Vrei să scapi de reticența asta? Vrei să te bucuri de un proces de relocare care face tranziția spre un spațiu nou un model de organizare și punctualitate? Atunci apelează la serviciul de relocare MVG Total.

Echipa noastră asigură mutarea tuturor obiectelor în noul birou fără a duce la perioade de inactivitate. Angajații tăi nu vor trebui să facă nimic – doar să ajungă în noua locație.

serviciu
de relocare

Experții MVG Total în relocarea birourilor sunt cunoscuți pentru abordarea lor profesionistă și eficientă: de la cele mai mici detalii la echipament și mobilier voluminos, rezultatul colaborării noastre va fi același –  transportul în siguranță al tuturor bunurilor în noua locație.

Alocând fiecărui bun un cod de identificare și organizând transportul în cel mai eficient mod cu putință, serviciul de relocare MVG Total se asigură că downtime-ul este redus la minim, eliminând orice pierdere în venituri și timp de lucru, totul fiind rapid instalat în noul birou.

Echipa MVG Total reduce astfel și stresul asociat procesului de relocare. Flota care va oferi transportul bunurilor oferă un mod sigur de a transporta și cele mai sensibile echipamente, iar livratorii care se ocupă cu transferul bunurilor de mari dimensiuni au experiența necesară pentru a asigura integritatea fizică a fiecărui element.

Astfel tu poți răsufla ușurat pentru că oboseala și stresul asociate relocării sunt eliminate și pentru că știi că totul va ajunge impecabil la destinație.

serviciu de relocare

Serviciul de relocare oferit de MVG Total pentru spații de birouri, companii sau spații comerciale acoperă mutarea mobilierului, a echipamentelor IT, a documentelor și arhivelor și include servicii de ambalare, transport și protejare a mobilierului.

Luând în considerare colaborarea dintre managerul de proiect și graficul de lucrări actualizat la zi, echipa noastră coordonează toate elementele necesare, eliminând orice neînțelegere care se tradce în costuri de timp și în împiedicarea bunei desfășurări a proiectului.

Abordăm fiecare departament individual pentru că înțelegem diferențele între cerințele fiecărei echipe în parte și organizăm setup-ul în noua locație în funcție de prioritățile stabilite de comun acord.

Pasul 1

programează un call cu echipa noastră de experți. De acolo pornește totul.

Pasul 2

consultația efectivă cu echipa MVG Total. Te vom asculta, vom discuta despre viziunea ta și despre așteptările de la acest proiect. Stabilim împreună care sunt limitele și prioritățile.

Pasul 3

construim proiectul tău – de la viziunea de ansamblu la detalii de design – și ți-l prezentăm pentru aprobarea pre-implementare.

Serviciile MVG Total de consultanță pentru construcția și design-ul biroului vostru incorporează o varietate de stiluri și detalii personalizate pentru a crea un mediu care este reprezentativ pentru companie.

de ce să apelezi la noi
Experiență din 2001

Luăm în considerare:

grafic de lucrări coordonat cu lucrările efectuate la spațiu pentru monitorizarea progresului relocării – graficul de lucrari actualizat la zi se potriveste mai degraba pentru proiectele de fitout

eficiență și atenție de la preluarea inventarului la predarea acestuia în locația finală

grafic de lucrări coordonat cu lucrările efectuate la spațiu pentru monitorizarea progresului relocării – graficul de lucrari actualizat la zi se potriveste mai degraba pentru proiectele de fitout

eficiență și atenție de la preluarea inventarului la predarea acestuia în locația finală